23 Mayıs 2010 Pazar

PATATESLİ KIYMALI BÖREK



Malzemeler
yarım paket baklava yufkası
5 adet haşlanmış patates
250 gr kıyma
2 tane soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
ayrıca
100 gr margarin
Yapılışı
Soğanları doğrayıp sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiber katın. Ezilmiş patatesleri ekleyip karıştırın. Baklava yufkalarını ikişer kat şeklinde alın. İç malzemeden koyup rulo yapın. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer malzemelerede aynı işlemi uygulayın. Dört parmak enliliğinde börekleri kesin. Üzerine eritilmiş margarin gezdirip. Kızgın fırında pişirin.

11 yorum:

  1. mükemmel gözüküyo yaa .. bu bir şaheser :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglık canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  4. baklaava yufkasıyla hiç börek yemedim..doğrusu merak ettim:::::::::))

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. şu baklavalık yufkadan börek yapmaya ne kadar niyetlendim bir kızmet olmadı inş bir sonraki böreğimi sizin verdiğiniz tarifle deneyeceğim

    YanıtlaSil
  7. Baklava yufkası ile hiç börek yapmadım, daha kıyır kıyır mı oluyor? Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Taze Nane, hazır baklava hamurunu alıp hiç denemedim. Sizin bu tarifi uygulayacağım. İkikat aldığımız yufkaların arasına yağ koyacakmıyız. Ellerinize emeğinize sağlık.

    Güzellikleri paylaşmada buluşmak üzere sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  9. Belgincim iki kat yufkanın üzerine yağ sürmedim, yoksa çok yağlı olur. Üzerine margarin eritip gezdirdim o yeter.

    YanıtlaSil
  10. super gorunuyor

    YanıtlaSil