19 Mayıs 2010 Çarşamba

SALÇALI KURABİYE



Malzemeler
1 tane yumurta
250 gr yumuşak margarin
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1-2 yemek kaşığı salça
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
tuz
Yapılışı
Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın. İyice yumuşamış margarin, yumurtanın sarısı, sirke, tuz, kabartma tozu ve 1 su bardağı unu bir kaba alıp yoğurmaya başlayın. Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça koparıp üzerine top yapmak için ayırın. Pulbiber, toz kırmızı biber, salça ve yeterince un ekleyip hamuru yoğurmaya devam edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Düz bir zeminde hamuru yapışmaması için çok az unlayarak açın. Kenarı tırtıklı rulo ile hamurdan kare parçalar kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ortalarına serçe parmağınızla biraz bastırın. Üzerine yumurta akı sürün. Ayırdığınız beyaz hamura tekrar un ekleyip elinizle yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp salçalı hamurun tam ortasına koyun. Önceden ısınmış fırında pişirin.

17 yorum:

  1. salçalı kurabiye tam anneme göre:)Annem pul biberi çok sever.ELlerinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık harika olmuş
    tuzlu pastaların öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Canım,yine değişik ve güzel bir şey yapmışsın,ellerine kollarına sağlık,afiyetle yiyin.Denemek isterim.Sevgi ile öpüyorum......

    YanıtlaSil
  4. Canim afiyetler olsun ellerine emeklerine saglik.

    YanıtlaSil
  5. salçalı hiç duymamıştım canım eline saglık.

    YanıtlaSil
  6. Canım arkadaşım selamlar,salçalı kurabiyen süper görünüyor,ellerine sağlık.Afiyet şeker olsun size.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. çok ilginç ilk kez duyuyorum ama ne kadar lezzetli olduğu görüntüsünden belli ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. sizin becerinize, çalışkanlığınıza haddinden fazla hayranım. sormazlar ya, sorduklarını varsayalım bana, yemekçiler arasında en çalışkan blog hangisidir diye? gözümü kırpmadan TAZE NANE der geçerim. başkası aklımdan bilem geçmez, kutlarım. linkimi vermiyeceğim olur ya kıskananlar çıkabilir, yadanlık denmesinden hoşlanmam. bu nedenle adsız da demiyeceğim başka bir isimle mesajımı bırakacağım. sonraki çalışmalarında başarılarınızın devamı canı gönülden dileğimdir, hürmetle selamlarım.

    YanıtlaSil
  9. denemek istiyorum çok canım çekti

    YanıtlaSil
  10. Salçalı kurabiyeyi ben de çok seviyorum. İçine bir de haşhaş katınca, şu bildiğimiz pizza kraker gibi oluyor.

    YanıtlaSil
  11. salçalı kurabiyeeeeee ilk kez duyuyorum eline sağlık göründü harika....

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel yapmışsınız ellerinize sağlık.Ben ara verdim bu ara diyetteyim:(Keşke kilo almak gibi bişey olmasa:(

    YanıtlaSil
  13. mmm nefis görünüyor canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Bence çok güzel olmuş,ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  15. görüntü herzamanki gibi şahane siz bir pastahane açsanıza ne güzel pastalar hazırlıyorsunuz

    YanıtlaSil
  16. Bende 'hakkaniyet'liye cevap yazmak istiyorum.
    Bütün yorumlar hem benim için hem de diğer blogcu arkadaşlarım için her zaman çok güzeldir. Bir iki satırda olsa birşeyler yazılması bizleri çok mutlu ediyor. Her yorum benim için çok önemli ve özeldir. Ama bu zamana kadar okuduğum ve beni duygulandıran en ama en güzel yorumlardan biri diyebilirim. Çok mutlu oldum.
    Kendisine çok teşekkür ediyorum.
    Bizi çok mutlu etti.

    YanıtlaSil
  17. TAZE NANE,

    Kimliğimi verdiğimde mutlaka tanırsınız, orası önemli değil. Bu yorumumu uzun zamandır yazmayı düşünüyordum, yazdım kurtuldum.

    Emek verilerek oluşturulan her bir güzelliğe, fazlasıyle ilgim var. Hangi şart altında olursa olsun, takdirlerimi ifade etmekten tarifini yapamıyacağım düzeyde mutlu olurum.

    Uzunca yazmaya gerek yok, bunu siz hak ettiniz. Cevabınızı okumakla da bir kez daha mutlu oldum, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil