2 Mayıs 2010 Pazar

SOSLU KIZARTMA














Malzemeler
2 tane patlican
5-6 tane sivri biber
3 tane domates
2-3 diş sarımsak
kekik
sıvıyağ
Yapılışı
Patlicanı alacalı soyun. Sivribiberi ve patlicanı jülyen doğrayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Domatesi rendeleyin, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında ince kıyılmış sarımsağın rengi dönünce domatesi ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alırken kekik katın. Kızartmanın üzerine döküp servis yapın.

8 yorum:

  1. Bayilirim. Ellerine saglik canim. Iyi pazarlar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Tam yaz yemeği olmuş.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ellerıne saglık canım.cok severım ama yıyemıyorum kılo alcam dıye :(

    YanıtlaSil
  4. Bahar geldi geleli biz de sürekli böyle kızartmalar yapıyoruz. Sarımsak kullanmıyoruz ya da yoğurtlu sarımsaklı yapıyoruz. Çok lezzetli. Böyle kızartmalar oldukça yemek yapmaya da gerek yok :) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Yaz lezzetlerine geçmiş bile sizin mutfak komşum. Yok yok ben acele etmiyorum, nasılsa yazın Burhaniye'nin muhteşem patlıcanlarından yiyeceğiz bol bol.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor...

    YanıtlaSil