28 Ocak 2011 Cuma

PAÇA ÇORBASI

 



Malzemeler
6 adet koyun ayağı
3 çorba kaşığı un
yeterince su
tuz
sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı toz biber
limon suyu
Yapılışı
Temizlenmiş paçaları kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Bıçak yardımıyla sıyırıp doğrayın. Unu su yardımıyla boza kıvamına getirin. Yarım limon suyu ve 3-4 diş dövülmüş sarımsağı ekleyin. Çorbanın suyunda 2 kepçe alıp ılıştırın. Yavaşça unlu karışımı çorbaya ekleyin. Kaynayıncaya kadar karıştırın. Paçaları ekleyip tuzunu katın. 10 dakika daha pişirin. Servis sırasında üzerine yağlı toz biber gezdirin.

6 yorum:

  1. sakatat yemiyorum ama sevenler için görüntü güzel.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ben agzima bile koymam ama esimin encok sevdigi corbadir ellerine saglik canim.hayirli cumalar.

    YanıtlaSil
  3. paça çorbasını da ne severim! mmmm.. canım çekti :)

    YanıtlaSil
  4. vallahi canım öyle çok çektiki arkadaşım eşimin kabul edeceğini bilsem paçacıya gidelim derdim.öyle canım istedi yani...ama öyle yoğun çalışıyorki sanırım kabul etmez,yada beni kırmamak adına gönülsüz gider.kıyamam ben de ona.en iyisi ben sadece yutkunarak buna bakayım.
    yada eline sağlık diyip kaçayımmm...

    YanıtlaSil
  5. Cookk severim kelleyi ama yapamam o baska cunku kelle yok :))

    YanıtlaSil
  6. http://hobidunyam.womanforum.net tarafından düzenlenen
    yemek etkinliklerinin SEVGILIYE OZEL TARIFLER *10* " Etkinliğine
    ben http://balpare.blogspot.com/ ev sahibeliği yapacağım
    30 Ocak-20 subat tarihleri arasında düzenlenen Sevgiliye Ozel Tarifler
    Sevdiceğinize hazırlayacağınız tatlı,pasta,börek,yemek,çorba,salata vb.. her tarif kabulümdür.öyle aman aman illa özenilecek,harikulade şeyler beklemiyorum.hazırlayabileceğiniz ölçüde ne yapabilirseniz yeter. Sevdiceğiniz ne sever onu düşünün.en çok sevdiği çorbayı pişirip üstüne nanesini,pul biberini,yağını şöyle kalp şeklinde koymanız bile hem bir gülümseme sebebi olur,hem de etkinlik için harika bir resim.amann bizimki sevmez öyle şeyler demeyin.erkekler,babalar sevgilerini pek göstermezler.ama böyle küçük bir jest bile yaşı kaç olursa olsun içten içe (hani göstermese,belli etmese bile ) çok hoşuna gidecektir. sütlaç yapın mesela bir de tarçından kalp kondurun tamamdır.( şimdi bütün tarifler sütlaç olurmuş sakın ha:))))ben de yayınlarmışım etkinlik sonunda dermişim ki sevgiliye özel tarifler etkinliğimizin rakipsiz tek tarifi sütlaç oldu:) altına da link verirmişim Ayşe usulü sütlaç için tıklayın,Fatma usulü sütlaç için tıklayın.. sevgi ile yapılmış tüm ,sevdiceğin sevdiği bütün lezzetler olabilir. yanına bir kalp,(e tabi salata yapmışsak kalbi nereye konduracağız diyosunuz dimi:)-o zaman da yanına mini bir kurdele gül bile olsa tamamdır.)
    yani ne diyeyim ,nasıl kandırıvereyim sizi katılmanız için:)
    NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
    http://papatya68.blogspot.com/
    adresine başvurabilirler..

    YanıtlaSil