26 Eylül 2011 Pazartesi

ERİŞTELİ SEBZE ÇORBASI



Malzemeler
1 su bardağı erişte
2 adet patates
1 adet kabak
1 adet havuç
6 su bardağı et suyu
tuz
1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Havucu, patatesi ve kabağı küp küp doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağda sebzeleri kavurun, unu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Et suyunu ve tuzu ekleyip kaynamasını bekleyin. Kaynayan çorbaya erişteleri ekleyip pişirin. Limon suyunu ve yumurta sarısını çırpın, çorbadan aldığınız suyla ılıştırın. Çorbaya katıp 1-2 taşım daha pişirin.

9 yorum:

  1. mmm.. tam diloşumun ağzına layık.. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bol vitaminli bir çorba ellerine sağlık canım.Sevgiler;

    YanıtlaSil
  3. Erişteyi çok severim ancak,çorbada kullanmadım şimdiye kadar..
    Fakat anneannem erişte hamurundan minik şehriye gibi hamur yapar onunla yaparız çorbalarımızı,aslında aynı şey fakat görüntüsü farklı :)
    Onu da hep klasik bir şekilde yaparım :)
    Erişte ve sebzeyi harmanlamak çok sağlıklı ve nefis bir fikir..
    Ellerine sağlık canım..
    Şifa olsun inşAllah..

    YanıtlaSil
  4. icind e sebz eolan corbaalri o kadar cok severim ki.Ellerine saglik kisin yaklasmasiyla sofralarda corbalar yerlerini alicak yavas yavas.

    YanıtlaSil
  5. aslında bu çorba tam kızıma gore,ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. Hiiim mis gibi corba olmus ellerine saglik canim,

    sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. nanem,
    bayıldım çorbana...
    ilk fırsatta yapsamda kulaklarını çınlatsam..

    YanıtlaSil
  8. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık..şifa deposu olmuş..sevgiler..

    YanıtlaSil