15 Nisan 2012 Pazar

ÇORTU KÖFTESİ




















Tarifimi "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye gönderiyorum.

Malzemeler
2 su bardağı köftelik ince bulgur
yarım su bardağı un
1 tane yumurta
yeteri kadar su
500 gr beyaz lahana turşusu
2 su bardağı turşu suyu
tuz
karabiber
üzeri için
2 tane soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yapılışı
Bulguru bir kaba alıp üzerine 2 su bardağı turşu suyu veya ılık suyu döküp kapağını kapatın. Un, yumurta, tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırıp yassılaştırın. Turşu suyu, 2 su bardağı su ve turşuyu tencereye koyup karıştırarak kaynatın. Köfteleri içine atıp kısık ateşte pişene kadar kaynatın. Üzeri için yemeklik doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı tereyağında kavurup pulbiber ilave edin. Yemeği servis tabağına alıp üzerine soğanlı harcı koyup, tereyağında kızdırılmış pulbiber gezdirip servis yapın.

Tarif Bitlis yöresine aittir.

8 yorum:

  1. Ne kadar değişik yöresel yemeklerimiz var.

    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Cok güzel olmus canim...
    ellerine saglik
    :-)))

    YanıtlaSil
  3. Selamlar arkadaşım ellerine saglık harika yöresel tarif kazandırdın etkinlige desdegin için teşekkürler tekrar beklerim katılmanı degerli yöresel yemeklerini bizden esirgeme arkadaış . Tarifin yayında

    YanıtlaSil
  4. Merhaba arkadaşım fellah köfteye benziyor ama tek ayrı noktası turşu suyu olması sanırım

    YanıtlaSil
  5. bulgurlu lezzetleri çok severim.çok değişik.eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. IYENKISA ZAMANDA YAPACAĞIMI GECELER GULGURU ÇOK SEVERIM TURŞULU HIÇ DENEMEDIM

    YanıtlaSil
  7. bitlisli komşumun sık sık yaptığı ve tadını çok sevdiğim bir yemek,elinize sağlık:)

    YanıtlaSil