28 Nisan 2012 Cumartesi

EKŞİLİ TAVUK ÇORBASI



Malzemeler
1 bütün tavuk göğsü
1 çorba kasesi erişte (çorbalık)
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
tuz
nane
2 lt su
Yapılışı
Tavuğu tuzlu suda haşlayıp tiftikleyin. 1 çorba kaşığı sıvıyağda salçayı kavurun. Tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Kaynayan suya erişteyi ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tiftiklediğiniz tavukları ekleyin. Yumurta sarısını limon suyuyla çırpın, çorbanın suyundan bir iki kaşık alıp ılıştırın. Sicim gibi akıtıp çorbaya katın. 5 dakika kaynatın. En son kalan sıvıyağda naneyi kızdırıp çorbaya ekleyin.
Not: Gerekirse çorbaya su ilavesinde bulunun.

6 yorum:

  1. ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Yemek gibi olmuş bu çorba, ikisi bir arada gibi:)

    Ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  3. nefis bir çorba herkes tadmslı...

    YanıtlaSil
  4. bizim kesme çorbamıza çok benziyor ellerinize sağlık afiyet olsun selamlar.

    YanıtlaSil
  5. Olá, amiga!
    ¸¸.º°❤ °º✿

    Sopa diferente, temperada com hortelã.
    Muito deliciosa.
    Boa semana!
    Beijinhos.

    Brasil.¸¸.º°❤
    °º✿

    YanıtlaSil