23 Nisan 2012 Pazartesi

KARADENİZ KURABİYESİ




















Malzemeler
250 gr oda ısısında yumuşamış tereyağ
6 tane yumurta (ikisinin sarısı üzeri için)
1 su bardağı krema
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
yarım çay bardağı iri çekilmiş fındık
1,5 çay bardağı üzüm
1 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı limon suyu
alabildiği kadar un
Yapılışı
Tereyağ, krema, yumurta ve sıvıyağı karıştırın. Limon suyu ile karbonatı karıştırıp köpürtün. Bütün malzemeleri karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Un miktarını kendinize göre ayarlayın, çok ilave etmeyin sert olur. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp elinizle uzatıp rulo yapın. Yumurta sarısı sürüp çatalla çizin ve verev şeklinde kesip yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Tarifi Banu'dan aldım.

6 yorum:

  1. Nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. 6 yumurta?kokmuyor mu?
    ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. güzel görünüyor elinize sağlık. ama neyi merak ettim niye adı karadeniz kurabiyesi ayrıca ben de çok yakıştırıyorum fındığı kurabiyelere. sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ben tariflerde yumurta kokusu diye bir durum hiç bilmiyorum, bunu hep yazarlar ama, ben hiç bu yumurta kokuyor, yumurta çok değilmi fikrine katılmıyorum. Mozaik pastaya çiğ yumurta koyup buzluğa atarım ama asla yumurta kokusu olmaz. Yiyen insanlardanda hiç yumurta kokusu var diye duymadım. Tabiki ağız tadı görecelidir. 2 yumurta sarısı zaten üzeri için ayrılıyor. Ama inanın içine girsede hiç sorun olmaz.
    Ben tarifi aldığım arkadaş ne yazdıysa onu yazmak istedim. Zaten annem Trabzonludur bu kurabiyenin aynısını hep yapardı ama krema hariç, kremalı olanı arkadaşta görünce denedim. Çokta güzel bir kurabiye oldu.

    YanıtlaSil
  5. evet şekerim bende krema yı görünce şaşırmıştım bizim oralarda yoktur krema diye :) bizimkilerde çok yapar hiç de kokmaz

    YanıtlaSil
  6. bizim oraların kurabiyesiymiş,mutlaka deneyeceğim...
    seni bloguma devet edıyorum..beklerim...

    YanıtlaSil