13 Nisan 2012 Cuma

KARAKIZ TATLISI


















Malzemeler
3 tane yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
kreması için
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
ayrıca
1 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
sosu için
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı kakao
80 gr bitter çikolata
Yapılışı
Keki için yumurtaları toz şekerler çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip yağlanmış tepsiye dökün. Sıcak fırında pişirin. Kreması için tüm malzemeleri karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirip ılıtın. Krem şantiyi sütle çırpın. Kremaya kremşantiyi ekleyip mikserle 1-2 dakika çırpın. Kekin üzerine kremayı dökün. Sosu için süt, nişasta, şeker ve kakoyu karıştırıp pişirin. Ocaktan alınca bitter çikolatayı katıp eritin. Kremanın üzerine sosu yayın. İstediğiniz gibi süsleyin.

3 yorum:

  1. kek her zamanki gibi 40-45 dakikamı pişecek yoksa bir püf varmı?düşük ısı yada az zamanda gibi?

    YanıtlaSil
  2. 170 derecede 20-25 dakika pişmesi yeterli olur. Pandispanya olduğu için. Ama şunu belirtiyim her fırının ısı ve sıcaklık derecesi farklıdır.

    YanıtlaSil
  3. elıne sağlık canım nefıs görunuyor

    YanıtlaSil