16 Mayıs 2012 Çarşamba

TÜRK KAHVELİ KAKAOLU TAŞ HELVA






















Malzemeler
125 gr tereyağı (yumuşatılmış)
2 su bardağı un
2 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı türk kahvesi
1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Unu kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurup soğutun. Unu ve pudra şekerini eleyip tüm malzemeleri karıştırıp sıkıca bir kaba bastırın. 1-2 saat bekletip daha sonra dilimleyin.
Pişmaniye tadında inanılmaz güzel bir tatlı oluyor.


8 yorum:

  1. Çocukluğum baş tacı lezzeti. Birkaç gün kaldıktan sorna dahada lezzetli oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Akşama deneyeceğim sonucu yazarım merci..

    YanıtlaSil
  3. aaaaa,buna bayıldım ,not ettim ,kokusu geldi bana,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
  4. Pismaniyeyi cok severim, turk kahvesini de..Ikisi bir arada cok guzel olmali, elinize saglik :)


    http://myblog42-42.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Benımde son zamanlarda yedıgım en güzel tatlılardan bırı dıyebılırım.

    YanıtlaSil
  6. ELINE SAĞLIKNEFIS GÖRUNUYOR

    YanıtlaSil
  7. Bunu mutlaka denemeliyim, çok severim.Sen bastırma işlemini neyle uyguladın, oda sıcaklıgında bekleyecek degılmı bu arada? Unu kavurduk, ardından pudra sekerı ve un demisssin o kısım kakao'mu olacak??
    eline saglık.

    YanıtlaSil
  8. Üzerine daha küçük bir tepsiyle sıkıca bastırın. Püf sıkı bastırmak. Oda sıcaklığında yani mutfakta bekletin. Doğru yazmışım aslında unu kavur soğut daha sonra un ve pudra şekerini elekte ele ve diğer malzemeleri ekle.

    YanıtlaSil