28 Ekim 2012 Pazar

TAHİNLİ CANTIK



Malzemeler
4 su bardağı un
1/2 paket yaşmaya
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
alabildiği kadar ılık süt
ayrıca
1 çorba kasesi tahin
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 1 saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Elinizle açarak havuz şekli verin. Ortasına 2 yemek kaşığı tahin döküp şeker serpin. Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

2 yorum:

  1. Pastanelerde satılıyor ya minik minik, çok seviyorum, tabi ev yapımı olanı daha lezzetlidir :)

    YanıtlaSil
  2. İlk kez Bursa'da yemiştim bunlardan. Evde de yapacağım şimdi. Teşekkürler.

    YanıtlaSil