11 Mart 2013 Pazartesi

PÜRELİ ARPA PİLAVI

 
 
Malzemeler
2 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı muratbey tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
300 gr kuşbaşı kuzu eti
2 tane domates
2 tane soğan
2 tane sivri biber
tuz, pulbiber, kekik
ayrıca
3 tane patates
1 çay bardağı rendelenmiş muratbey kaşar peyniri
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Kuzu etini 1 yemek kaşığı sıvıyağda soteleyin. Yumuşayan kuzu etine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Küp küp doğranmış biberi, domatesi, tuzunu ve baharatlarını ekleyip 5 dakika pişirin. Tereyağını eritip arpa şehriyeyi kavurun, hafif rengi dönmeye başlayınca tuzunu ve 3 su bardağı sıcak su ekleyip pişirin. Patatesi haşlayıp ezin. Tereyağını kızdırın, haşladığınız patatesi, tuzu ve sütü ekleyip pişirin. Servis kabının kenarına arpa şehriye pilavını, ortasına et soteyi koyun. Üzerine püreyi yayın. En son olarak rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Kızgın fırında üstü kızarana kadar pişirin.
 

2 yorum: