1 Nisan 2013 Pazartesi

SALÇA SOSLU MANTI

 
 
Malzemeler
1 çorba kasesi un
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
içi için
300 gr kıyma
1 küçük soğan
tuz, karabiber
ayrıca
1 çorba kaşığı muratbey trabzon tipi tereyağ
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kasesi muratbey süzme yoğurt
2 diş sarımsak
tuz, nane
2 çorba kasesi su
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp sertçe bir hamur yapın. Oklava ile bıçak sırtı kalınlığında açın. İri kareler halinde kesin iç malzemeden koyup dört kenarını kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Sıcak fırında üstü kızarana kadar pişirin. 1 çorba kaşığı muratbey trabzon tipi tereyağı eritin. Domates ve biber salçalarını ekleyip kavurun. 2 kase sıcak su ve tuz ekleyip kaynatın. Fırında kızarttığınız mantıların üzerine sosu gezdirin. Tekrar fırına koyup sosunu çekinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Sarımsağı ezip murabey süzme yoğurtla karıştırıp mantının üzerine gezdirin.
 
 

 

3 yorum:

  1. canım ellerine sağlık nefis görünüyor Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık, enfes olmuş, bayılırım mantıya,olsa da yesek.sevgiler:))

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım nefisgörünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil