12 Aralık 2013 Perşembe

ISPANAKLI PİZZA

 
 
 
Malzemeler
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı toz maya
1 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
yeteri kadar ılık su
üzeri için
500 gr ıspanak
2 tane soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 diş sarımsak
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber
Yapılışı
Hamur için unu geniş bir kaba alın, ortasını havuz gibi açıp toz maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyin. 10 dakika mayanın kabarmasını bekleyin. Daha sonra tuz ve sıvıyağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru, nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın. Üzeri için ıspanağı yıkayıp ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp, soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ıspanağı ekleyin. Ispanak suyunu salıp yeniden çekene kadar ara sıra karıştırarak kavurun. Üzerine dövülmüş sarımsak, beyaz peynir, tuz ve karabiber ekleyin. 1-2 dakika pişirip ocaktan alın. Mayalanan hamuru ikiye ayırın. Her parcayı unlu tezgahta, elinizle ince olacak şekilde açın. Yağlı kağıt serili tepsiye alın. Ispanaklı harcı hamurların üzerine paylaştırın. Kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış fırında pişirin.

4 yorum:

  1. Merhaba :) Pizzaya bayıldım. Çok sağlıklı ve besleyici olmuş. Bana da beklerim. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. Hep denemek isteyipte erteledigim ispanakli pizzayi yapmissiniz,nefis görünüyor,ellerinize saglik,tadi nasildi diye merak etmeden gecemeyecegim,eminim böregi gibi oldu.sevgiler size...

    YanıtlaSil
  3. Bu aralar bende pizzaya taktım sürekli yapıyorum ama ıspanaklı hiç yapmadım.Birde ıspanaklı deneyeyim.En sağlıklısın dan mis gibi elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Tadı çok güzeldi, bende bu aralar pizzaya takmış durumdayım, yayınlamadığım 2-3 tane daha pizza tarifim var.

    YanıtlaSil