15 Ocak 2014 Çarşamba

KIYMALI PİZZA

 
 
Malzemeler
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı toz maya
1 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
yeteri kadar ılık su
üzeri için
1 tane soğan
250 g kıyma
1'er çay kaşığı tuz, karabiber
ayrca
4-5 tane çeri domates
1 küçük çorba kasesi rendelenmiş muratbey kaşar peyniri
Yapılışı
Hamur için unu geniş bir kaba alın, ortasını havuz gibi açıp toz maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyin. 10 dakika mayanın kabarmasını bekleyin. Daha sonra tuz ve sıvıyağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru, nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın. Soğanı robottan geçirip elinizle suyunu sıkıp, kıymayı, tuzu ve baharatlarını ekleyip karıştırın. Mayalanan hamuru ikiye ayırın. Her parcayı unlu tezgahta, elinizle ince olacak şekilde açın. Yağlı kağıt serili tepsiye alın. Kıymalı harcı hamurların üzerine paylaştırın. Çeri domatesleri ikiye bölüp pizzaların üzerlerine koyun. Önceden ısınmış fırında pişirin. Pizzalar pişince üzerlerine kaşar peynirini serpip 1-2 dakika daha fırında tutup alın.
 

5 yorum:

  1. GÖRÜNTÜ MUHTEŞEM ,ELİNİZE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık ve size afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  3. mmmm nefis görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Nefis gozukuyor. Elinize saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım.çok severim tam benlik.
    sımsıcak sevgilerimle...

    YanıtlaSil