5 Şubat 2014 Çarşamba

HALLEYLİ POĞAÇA




Malzemeler
1 paket sade kek unu
2 tane yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
içi için
5 tane halley
3 yemek kaşığı süt
Yapılışı
Unu bir kaba alın. İçine 1 tane yumurta, diğer yumurta akı, sıvıyağ, yoğurt, toz şeker, tuz ve kabartma tozunu katın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun ve üzerini nemli bir bezle örtüp, 10 dakika dinlendirin. Diğer taraftan iç harcı için küçük parçalara ayırdığınız halleye süt ilave edip karıştırın. Dinlenen hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp tezgahta çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına halleyli karışımdan koyup, hamuru katlayıp kenarlarını çatalla bastırıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp isterseniz çörekotu ve susam serpip önceden ısınmış fırında pişirip ılık servis yapın.

4 yorum:

  1. Gerçekten çok değişik bir tarif ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok değişik bir poğaça ellerine sağlık merak ettim doğrusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. çok değişik bir tarif.merak ettim tadını.ilk fırsatta deniycem.ellerine sağlık canım.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Çok ilginç bir tarif ,tatlı ile tuzlu bir arada...ellerine sağlık canımcım...

    YanıtlaSil