3 Mart 2014 Pazartesi

BALIK KURABİYE

 
 
Malzemeler
3-3,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
100 gr oda sıcaklığında margarin
2 tane yumurta
7-8 damla limon aroması
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı
Margarin, toz şeker, yumurta, vanilya ve limon aromasını bir kaba alıp elinizle karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Unu az az ve gerektikçe ilave edin. Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra tezgahta hamuru açın ve balık şeklindeki kalıpla çıkartın. Balıkları yağlanmış tepsiye dizin. Kalan hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp içine 1 çay kaşığı kadar kakao katıp yoğurun ve küçük toplar yapıp balıkların gözünü yapın. Önceden ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
 

3 yorum: