28 Mayıs 2014 Çarşamba

HAŞHAŞLI VE MAHLEPLİ BURMA

 
 
Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 kahve fincanı sıvıyağ
yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı sirke
1 tane yumurta sarısı
1 çorba kaşığı mahlep
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
8 gr karbonat
aldığı kadar un
üzeri için
1 tane yumurta akı
haşhaş toğumu
Yapılışı
Tereyağ, sıvıyağ, su, sirke, yumurta sarısı, mahlep, toz şeker, tuz ve karbonatı kaba alıp karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve iki elinizin arasında yuvarlayarak, uzun şeritler elde edin. Şeridin iki ucunu birleştirip, düğüm atın. Diğer şeritleride aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta akı sürün ve haşhaş tohumu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık haşhaşlı tuzluları çok severim,sevgiler...

    YanıtlaSil