15 Haziran 2014 Pazar

DONDURMALI FRANSIZ TOSTU

 

 
 
Malzemeler
4 dilim tost ekmeği
1 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı toz şeker
250 gr çilek
1 yemek kaşığı toz şeker
4 top dondurma
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Bir kapta süt, yumurta, vanilya ve toz şekeri mikserle çırpın. Ekmek dilimlerinin iki tarafınıda bu karışıma iyice bastırın. Tavaya bir çay bardağı sıvıyağ koyup ekmeklerin iki tarafınıda kızartıp soğumaya bırakın. Çilekleri doğrayın ve tencerede bir yemek kaşığı şekerle birlikte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ekmekleri servis tabağına alın. Üzerlerine pişen çilekleri paylaştırın. Bir top dondurma ilave edip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder