25 Mart 2015 Çarşamba

PEYNİRLİ TART

 
 
 
Malzemeler
300 gr un
200 gr tereyağı
200 gr krem peynir
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
peynir dolgusu için
150 gr muratbey sürmeli peynir
100 gr muratbey örgü peynir
100 gr muratbey antep peyniri
100 gr muratbey lor peyniri
5-6 tane sosis
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve krem peyniri (suyu varsa süzün) bir kapta çırpın. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp, yarım saat buzdolabında bekletin. Hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açın ve yağlanmış kalıba yerleştirin. Fazla gelen hamurları kenarlarında çıkarın ve hamuru elinizle bastırın. Peynir çeşitlerini bir kapta karıştırın ve halka doğranmış sosisleride ekleyip karıştırın. Hamurun üzerine peynir dolgusunu koyup düzeltin. Kalan hamurlardan üzerine şeritler yapın. Şerit hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış fırında pişirin.

4 yorum: