9 Nisan 2015 Perşembe

KEDİ KURABİYE

 
 
 
Malzemeler
150 gr tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta
yarım paket kabartma tozu
1 tane vanilya
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağına, pudra şekeri, yumurta, 3 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilya ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Gerekirse biraz un ilavesinde bulunabilirsiniz. Hamurdan portakaldan biraz daha küçük bir parça koparıp kakao ekleyip tekrar yoğurun. Her iki hamuruda streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Beyaz hamuru iki streç film arasında açın kalıpla biraz oval bir şekil çıkarıp kedinin başını oluşturun. Kakaolu hamuruda açın ve küçük bir oval kalıpla şekil çıkarıp ikiye bölün ve kulakları oluşturun. Kakaolu hamurdan burun, göz ve bıyık yapın. Yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.

1 yorum: