8 Temmuz 2015 Çarşamba

RÖŞTİ (PATATES)

 
 
Malzemeler
2 tane orta boy patates
150 gr muratbey anadolu lezzetleri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Patatesleri biraz sert kalacak şekilde haşlayıp kabuklarını soyun. Rendeleyip tuzla karıştırın. Tavaya tereyağını koyup eritin. Rende patatesin yarısını tavanın üzerine biraz bastırarak yayın. Üzerine ufak doğradığınız anadolu lezzetleri (tel peynir, dil ve örgü) peynirlerini yayın. Üzerine tekrar kalan patatesin yarısını yayın. Orta ateşte her iki tarafınıda iyice kızartıp sıcak servis yapın. 

5 yorum:

  1. çok beğendim tarifi.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok güzel olmuş patatesi çok severim

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık arkadaşım harika görünüyor,afiyet olsun,hayırlı iftarlar...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, öncelikle blogunuz çok güzel. Sizinle blog arkadaşı olmak isterim. Sizin için uygunsa yeteneklieller.com u blogunuza ekler misiniz? Daha sonra siteme yorum yazarsanız ben de sizi eklerim. Hem böylece daha çok insana ulaşmış oluruz. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  5. Tesekkur ederim, yapali o kadar cok olmustuki bu tarifi, bir programda gormustum, ancak bu gun yayinlayabildim.

    YanıtlaSil