29 Ağustos 2015 Cumartesi

PEYNİRLİ AY KURABİYE

 
 
 
Malzemeler
125 gr oda ısısında tereyağ
200 gr muratbey burgu peynir
1 su bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta (sarısı biri üzeri için)
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane kabartma tozu
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
aldığı kadar un
üzeri için
susam
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağına sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırın. Burgu peyniri bıçakla ufak doğrayın. Bütün malzemeyi karıştırın. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru streç film arasında açın ve ay şeklindeki kalıpla şekiller çıkarın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

1 yorum:

  1. Peynirli kurabiye daha önceden hiç yemedim. Ama peynirin girdiği herseyi çok sevdiğim için eminim bunuda çok severim.

    YanıtlayınSil