16 Aralık 2015 Çarşamba

ÇİKOLATALI KREMALI MUFFİN




Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı badem unu
2 su bardağı un
yarım çay bardağı damla çikolata
üzeri için
1 paket kakaolu pasta kreması
1 kutu krema
üzeri için
file badem ve file antep fıstığı
Yapılışı
Yumurtaları mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Toz şekeri azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. Köpük köpük olunca sıvıyağ, portakal suyu ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Azar azar un, kabartma tozu, kakao, badem unu, damla çikolata ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Karışımı muffin kağıtlarına paylaştırın. Önceden ısınmış fırında pişirin. Pasta kremasını, süt kremasıyla çırpıp sıkma torbasına koyup buzdolabında yarım saat bekletin. Soğuyan muffinleri krema ile süsleyip, üzerlerine badem ve antep fıstığı batırın.


2 yorum:

  1. Gorunusu cok guzel, kizim bayilirdi. Aysel

    YanıtlaSil
  2. Ne guzel gorunuyorlar,

    YanıtlaSil