25 Ocak 2016 Pazartesi

İMAM SARIĞI



Malzemeler
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
kreması için
3 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
ayrıca
100 gram bitter çikolata
2-2,5 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı
Yumurtaları toz şekerle birlikte kabarıncaya kadar çırpın. Un, vanilya, kabartma tozu, kakao ve azar azar suyu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine kek karışımını döküp önceden ısınmış fırında pişirin. Bir tencerede süt, toz şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını karıştırıp pişirin. Ocaktan alırken tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Soğuyan pandispanyadan yuvarlak bir kalıpla şekiller çıkarın. İki tane yuvarlak kekin arasına krema sürün. Kenarlarınada krema sürüp hindistan ceviziyle kaplayın. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata sürün. Bitter sürdükten sonra kenarlarına isteğe göre antep fıstığı serpebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Antep fıstıgı hoş fikir olmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Fıstık fikri hoş durmuş.

    YanıtlaSil
  3. Örtüleri siz mi işlediniz, tariflerinizin altında hep görüyorum. Ayten

    YanıtlaSil
  4. Evet kanaviçeleri ben işliyorum. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil