31 Ağustos 2008 Pazar

BİBER TURŞUSU

 
 
 
 
Malzemeler
10 kilo biber
20 diş sarımsak
3 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 çay bardağı sirke
10-15 tane nohut
2-3 litre su
Yapılışı
Biberleri yıkayın. Kavanozun en altına nohutları koyun. Nohutlar turşunun çabuk olmasını sağlıyor. Üzerlerine biberleri yerleştirip, ara ara sarımsak serpin. Salamurası için kaya tuzunu suda eritip sirke ve limon tuzu ekleyin. Biberlerin üzerine karışımı döküp kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 10-15 gün içerisinde yemeğe hazır.

1 yorum:

  1. Arkadaşım ellerine sağlık turşuların çok güzel görünüyorlar ağız tadıyla yiyin inşallah,sevgiler.

    YanıtlaSil