31 Ağustos 2008 Pazar

FASULYE KONSERVESİ

 
 
 
Malzemeler
15 kilo fasulye
2 kilo domates
tuz
Yapılışı
Fasulyeleri temizleyip, 2-3 parçaya ayırın. Domateslerin kabuklarını soyup, yemeklik doğrayın. Fasulyeleri tencereye alıp, üzerine yemeklik doğranmış domatesleri koyun. Yeterince tuz ekleyip, fasulyeler hafif sararıncaya kadar pişirin. Fasulyeleri kavanozlara doldurup, üzerine çıkıncaya kadar su ekleyin. Kavanozların kapaklarını kapatın. Büyük bir tencereye konserveleri dizin, temiz bir bezle örtüp üzerine ağırlık koyun, ağzına kadar su doldurup, yarım saat kaynatın.

1 yorum:

  1. Hani tam bir kadın derler ya ne kadar marifetli olduğunu vurgulamak için işte tabir-i caizse öye birisisiniz. Maşallah diyeyim de nazar değmesin.
    www.mutfakmaceralari.com

    YanıtlaSil