6 Kasım 2008 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI



Malzemeler
20 adet dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
2 soğan
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çorba kaşığı fıstık
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
tuz,nane,pulbiber,karabiber
Yapılışı
Sıvıyağda dolmalık üzümleri hafif kavurun. Yemeklik doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Salçasınıda ekleyip bir iki kez çevirin. Yıkanmış pirinci ekleyip biraz daha kavurun. Dolmalık üzümü,tuz ve baharatını ekleyip biraz daha kavurun. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Dolma harcından 2'şer yemek kaşığı kadar biberlerin içine doldurun. Domatesden kapak yapın. Tencereye dizin. Malzeme bitince üzerine dolmaları geçmiyecek tencereye sıcak su ekleyin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

2 yorum:

  1. selam canım.hemde dolma hemde poğaca süper görünüyor.ikiside sevdigim lezzetler..poğaca çok degişik geldi:)çocuklar için hafta sonu deneyecegim.eline saglık.sevgiler.
    http://hunerlieller.net

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık,dolmalar nefis!Ben de çok severim biber dolmasını.Ama bizde babaannem çok güzel yapar.Hayatımda öyle dolma yemedim ben!

    YanıtlaSil