16 Aralık 2008 Salı

ORMAN KEBABI



Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet patlican
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet havuç
kızartmak için sıvıyağ
2 adet domates
tuz,pulbiber,keki
rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Yapılışı
Patlicanı alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kızgın yağda hafif kızartın. Patates ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın. 1 yemek kaşığı sıvıyağda soğanları kavurun. Kuşbaşı etleri ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeklik doğranmış domatesleri katıp, domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Kızarttığınız malzemeleri ve baharatları ete katıp karıştırın. Küçük güveç kaplarına karışımı paylaştırın. Üzerine 1 su bardağı suda erittiğiniz salçayı dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kaşar peyniri kızarıncaya kadar kızgın fırında pişirin.

23 yorum:

  1. Canım çok leziz valla ellerine sağlık bayıldım sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık canım fotoyu yiyesim geldi....afiyet olsun yapanlarada sizede....bende en kısa zamanda yapıcam.:))

    YanıtlaSil
  3. Orman kebabını çok severim.ama bu küçük güveç kaplarında dahada güzel görünüyor.
    ellerine sağlık canım
    ayrıca senin tariflerini çok beğeniyorum.
    öptüm

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor canım ,kabıda çok yakışmış
    ellerine sağlık.


    www.illedeyemek.com

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyor bir de sizin tarifle deneyeceğim

    YanıtlaSil
  6. ELLERİNE SAĞLIK CANIM KÜÇÜK GÖVEÇLERDE İNSANIN DAHA ÇOK CANI ÇEKİYOR İNAN HAZIR BAYRAM ÜSTÜ MUTLAKA DENİYCEM BENDE AMA ÖNCE UFAK GÖVEÇLERDEN ALMAM LAZIM:)

    YanıtlaSil
  7. babam çok sever ellerıne saglık canım nefıs gorunuyor sevgıler..

    YanıtlaSil
  8. enfes bir lezzet eline sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  9. nefis olmus orman kebabi
    eline saglik,afiyet olsun

    YanıtlaSil
  10. çok lezzetli bir tarif çok güzel olmuş canım ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  11. hele bide güveçte....yanağımı dayayıp yatarım ben bununla))

    YanıtlaSil
  12. Orman kebabı nedense bana Abant'ı hatırlattı.

    YanıtlaSil
  13. harika bir görüntüsü olduğuna göre tadıda öyledir eminim eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  14. ellerinize sağlık.bu ölçülerden kaç güveççik çıkıyot.tşk ederim
    oya

    YanıtlaSil
  15. canım harika olmuş..ellerin dert görmesin..öpüyorum seni...www.yuncafe.blogcu.com

    YanıtlaSil
  16. harika görünyüor ellerine saglık canım bu arada blogunun ismini çok kıskandım :)) nane benim favori aromalarımdandır :) çok güzel bir isim seçmişsin ferah hoş bir duygu uyandırdı bende :) tariflerinde resimlemelerinde çok hoş emeğine saglık listeme hemen ekledim seni kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Bu akşam ne pişirsem diyodum.İmdadıma koştun:) Çok güzel görünüyor.eline sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  18. kim bu lezzete hayır diyebilir:)
    ellerine sağlık canım,iştah açıcı bir görüntü..

    YanıtlaSil
  19. Oya'cım bu ölçülerden 6 ila 8 adet güveç doldurabilirsin.

    YanıtlaSil
  20. Nefis bir yemek olmus, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  21. SEVGİLİ TAZE NANE, BENİMDE FAVORİ YEMEKLERİMDEN BİRİSİDİR. GÜVEÇTE DE ÇOK GÜZEL VE ŞIK BİR ALTERNATİF OLUR. ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  22. selam,
    ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.
    güzel bir hafta dilerim.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  23. Ellerine saglik muhtesem gorunuyor orman kebabin. Sevgiler...:)

    YanıtlaSil