24 Ocak 2009 Cumartesi

DIZMANA



Malzemeler
3 su bardağı ılık su
1 paket yaşmaya
2 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İçi için
1 kase ezilmiş beyaz peynir
üzeri için
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşakça bir hamur yoğurun. Ilık bir ortamda 1 saat dinlendirin. Hamurdan elinizi yağa batırıp cevizden daha küçük parçalar koparın. Elinizle hafifçe açın. İçlerine peynir yerleştirip kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.




Hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın. Üzeri için tüm malzemeyi karıştırıp dızmanaların üzerine dökün.


Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

24 yorum:

  1. Canım günaydın dızmanayı sende biliyorsun çok severim ellerine sağlık bolkaymaklısına dayanamam offf kilolar aldı başını gidiyor:))öptüm canım...

    YanıtlaSil
  2. Bu harika bir şey, ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Naneciğim bu ne güzellik böyle yahu.ellerine sağlık ilk kez duydum bu hamur işini.afiyet olsun canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Cok severim. Nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. çok ilginç ilk defa gördüm denemek gerekk

    ellerine sağlık
    sevgilerrr

    YanıtlaSil
  6. Kayınvaldem çok sık yapar.aslında göçmenler çok sık yapar.biliyorum dızmanayı sıcacık çayla çok güzel olur.
    ellerine sağlık canım
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Ben ilk kez gördüm Nane'm..Çok değişik ve tam bana göre..))Sanırım kalabalıkla daha çok keyifli olur dizmana..))Ellerine sağlık canım..


    Kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. hiç duymamıştım dızmana çok güzele benziyor ellerinize sağlık bu arada uzun zamandır tarif eklemiyordunuz yeni tariflerle gelmişsiniz çok sevindim hepsi birbirinden güzeller emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Taze Nanem bu ne enfes bir börek böyle, çok çok ama çok nefasetli olmuş, ellerine sağlık,
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. aman allahım küçüklülten beri çok sevdiğim şeylerden biri (aa aklıma babaannem geldi o sürekli yapardı bana ama artık yoq ): sizinkide babaanneminki gibi muhteşem gözüküyo elleriniz sağlık =)

    YanıtlaSil
  11. canım ne değişik bir tat olmuş denemeli diyorum ellerine sağlık biraz ara mı verdin bana mı öyle geldi. sevgileirmle

    YanıtlaSil
  12. KALP o ki ALLAH'ı tanıyandır,GÖZ o ki ALLAh için ağlayandır, DİL o ki ALLAH'ı zikredendir, KUL o ki ALLAH'A ibadet edendir...Dost o ki SELAM'I kesmeyendir..hayırlı geceler canım.
    Dızmanayı ilk defa duydum canım çokda kolaya benziyor yapılışı hamur işini severim deneyeceğim inşallah ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  13. canımcımmm ellerine sağlık. Çok güzel olmuş.kib allah a emanet..

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlok canım.
    hayırlı pazarlar..

    YanıtlaSil
  15. Canim cok degisik geldi eminim cok lezzzetlidirde bu simdi. Ellerine saglik harika gozukuyor.

    YanıtlaSil
  16. değişik bir tarif sunumu eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  17. selamm,
    çok güzel olduğuna eminim , ellerine sağlık.
    Hangi yöreye ait? ilk defa gördüm.
    Güzel bir hafta diliyorum , sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. Dizmana kelimesini duydum ama bunun çok güzel bir börek ismi olduğunu inan bilmiyordum. Nefis birşey Ellerine sağlık canım. Sevgiler.

    guldenelkan.blogcu.com

    YanıtlaSil
  19. Munu'cuğum dızlama hiç yapmadım deniycem:)sevgiler kardeşim

    YanıtlaSil
  20. Bu tarifi mutlaka denicem - harika görünüyor! Ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  21. Selam
    Ellerine saglik cok güzel görünüyor, daha önce hic yemedigim ve yapmadigim bi tarif, en kisa zamanda deniyecegim. Tarif icin tsk ederim.

    YanıtlaSil
  22. tarifinizi denedim cok super oldu :))

    YanıtlaSil
  23. bugün denedim dismana tarifini - herkes bayildi! Muhtesem bir tat... ben icine peynir koymadim . üzerine kiymali sos yapip döktüm...

    YanıtlaSil
  24. Merhaba,
    Bugün dızmana yapmıştık annemle. Bulgaristan göçmenlerinin sık yaptığı bir börektir. Eskiden babaannem pratik olsun diye bana fırından hazır ekmek hamuru aldırıp yapardı. Ben ilk kez denedim, karbonatla, ama pek güzel olmadı. Bir de sizin tarifi deneyeceğim.
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil