28 Kasım 2009 Cumartesi

LAZ BÖREĞİ



 Malzemeler
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
kreması için
1 kilo süt
5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin
ayrıca
100 gr tereyağ
pudra şekeri
nişasta
Yapılışı
Muhallebiyi pişirip soğutun. Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun, 40 beze yapın. Bezeleri birer birer nişastayla çay tabağı büyüklüğünde açın. 10 taneyi birden açıp tepsiye alın. Üzerine tereyağ gezdirip ikinci katı koyun. Muhallebiyi dökün. Tekrar 10 taneyi birden açıp üzerine koyup tereyağla yağlayın. Dördüncü katıda koyup bol tereyağ dökün. Dilimleyip fırında pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. İsteğe göre şerbetleyipte tüketebilirsiniz.

9 yorum:

  1. Sağlık,mutluluk,ağız tadıyla geçecek nice bayramlar dileğiyle,bayramınız kutlu olsun.:)

    YanıtlaSil
  2. Offff şahane bir manzara, hamur açabilsem ben de denerdim.. Ellerine sağlık, iyi bayramlar..

    YanıtlaSil
  3. Canım çok merak ettim seni ve yorum bıraktım sürekli hoşgeldin.İnşallah önemli bir sorun yoktur laz böreği sü
    per ellerine sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. canımm ellerine sağlık.
    bayılırım laz böreğine ama yapamıyorum:((
    tarifini en yakın zamanda deneyeceğim.
    mutlu bayramlar

    YanıtlaSil
  6. merhaba arkadaşım geçmiş kurban bayramını kutlarım laz böregin harika nefis gözüküyo ellerine saglık canım www.safiyece.blogcu.com

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık canım hep denemek istediğim bi tariftir bu inşallah bigün denerim:)

    YanıtlaSil
  8. en kısa zamanda bende denicem,çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. siteniz bir harika olmus, her biri birbirinden güzel ellerinize vede emeginize saglik

    YanıtlaSil