13 Haziran 2010 Pazar

KIYMALI SOĞAN DOLMASI



Malzemeler
6 adet büyük soğan
300 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
tuz
karabiber
pulbiber
sıvıyağ
maydanoz
1 çorba kaşığı salça
Yapılışı
Soğanları soyun. Bir kenarından çentik atıp kaynar suda 5 dakika haşlayın. İç malzeyi karıştırıp harmanlayın. Soğanları parçalara ayırın. İç malzemeden koyup rulo yapın. Tencereye dizin. Üzerine kaynar su döküp bir tabak kapatın. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

2 yorum:

  1. çok güzel....bayılırım

    YanıtlaSil
  2. hiç denemedim ama çok hoş gözüküyorlar..Tarifi için çok tşkrlr..

    YanıtlaSil