13 Eylül 2010 Pazartesi

İÇLİ BİBER TURŞUSU



Malzemeler
1 tane beyaz lahana
1 kilo havuç
1 kilo kırmızı biber
1 kilo yeşil biber
1 bağ kereviz
1 bağ maydanoz
3 kilo büyük dolmalık biber
yarım şişe sirke
1 su bardağı kaya tuzu
ayrıca
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 çay bardağı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
Sebzeleri ayıklayıp yıkayın. Genişçe bir kaba doğrayın. Kaya tuzunu ve sirkeyi karıştırıp üzerine dökün. 1 gece bekletin. Ertesi gün dolmalık biberlerin içini çıkarın sebzeleri içine doldurun. Dolmalık biberlerin ağzını biberlerle kapatın. Bidona veya kavanoza dolmalık biberleri dik dizin. Kalan suyu üzerine dökün. Bir kapta limon tuzu, tuz ve şekeri karıştırın üzerine yeteri miktarda su dökün. Bidonu bu suyla ağzına kadar doldurun. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın.
1-2 ay sonra yiyebilirsiniz.

9 yorum:

  1. Son günlerde hazirliklarinizi izliyorum da kis gelsin artik diyorum. Hepsi o kadar güzel. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Hamarat natunsun işte,kışa hazırsın ohh ne güzel ellerine sağlık canım bu turşuya bayılırım:)))

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Taze nane,Kışın vazgeçilmezleri arasındadır turşu.Ellerinize emeğinize sağlık.
    Dolma biberli turşuyu uygulayacağım.
    Güzellikler sizinle olsun sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık, haftaya ben de turşu yapacağım.Doğrama turşu yapıyorum ama böylesi de çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık çok güzel görünüyor ama doğradıktan sonra sirke ve tuzunu ekleyip bir gece bekletelim demişsiniz..neden acaba merak ettim.teşekkürler:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Lahanalar hafif diriliğini kaybetsin diye 1 gece bekletiliyor.

    YanıtlaSil
  7. Çocukluğuma götürdünüz beni, annemden yapardı içli biber turşusu, tek fark kırmızı biberleri doldururdu. Ellerinize, emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil