22 Eylül 2010 Çarşamba

KUTU PASTA





Malzemeler
6 tane yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 kahve fincanı mısır nişastası
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
arası için
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
vişne tanesi
üzeri için
1 poşet kakaolu kremşanti
1 su bardağı süt
toz antep fıstığı
1 paket bitter çikolata
1 paket beyaz çikolata
Yapılışı
6 tane yumurtayı toz şekerle birlikte kabarıncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Yağlanmış tepsiye döküp pandispanyayı pişirin. Soğuyan keki ikiye bölün. Kremşantiyi sütle çırpıp üzerini süslemek için biraz ayırın. Pandispanyanın arasına kremşantiyi sürün, çekirdekleri çıkarılmış vişneyi serpin. Diğer pandispanya tabanını üzerine kapatın. Üzeri için kremşantiyi sütle çırpıp pastanın üzerini kaplayın. Ayırdığınız krem şantiyi pastanın üzerine kutular olacak şekilde pasta şırıngasıyla sıkıp süs yapın. Bitter çikolatayı ve beyaz çikolayı bıçakla çentin. Pastanın üzerindeki kutulara antep fıstığı, çenttiğiniz bitter ve beyaz çikolata serpin.

9 yorum:

  1. ne hoş olmuş süslemesi. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. SEVGİLİ TAZE NANE, HARKA GÖRÜNTÜ, BU ARADA MANTARLARA DA BAYILDIM, ELLERİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK SEVGİYLE KALIN....

    YanıtlaSil
  3. Aşağıdaki yumurtalar çok şekereler:))
    pastaysa nefis ellerine asğlık canım öptüm:))

    YanıtlaSil
  4. cok guzel gorunuyor. ellerine saglik, sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel bir görüntü... Çok şık olmuş, lezzeti de eminim güzeldir... Ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil