8 Temmuz 2011 Cuma

PATLİCANLI ARNAVUT BÖREĞİ



Malzemeler
4  su bardağı un
tuz
alabildiği kadar su
250 gr eritilmiş margarin
açmak için
nişasta
içi için
4 adet patlican
3 tane soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet sivri biber
toz biber
tuz
karabiber
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. İnce doğranmış biberi ve patlicanı tuzu ve baharatları katıp pişirin. Hamuru için un, su ve tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 30 bezeye ayırın. Nişastayla karıştırdığınız unla bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş yağ sürüp 15 bezeyi üst üste koyup tepsi büyüklüğünde açın. İç malzemeden koyun. Diğer hamurada aynı işlemi yapıp tepsiye yerleştirin. Kesip üzerine kalan yağı gezdirin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

3 yorum:

  1. çıtır çıtır nası güzelg örünüyor öyle. ellerine sağlık canım.
    hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olduğu, yufkaların kalitesi, tel tel oluşu fotoğraftan bile belli oluyor. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor.Bloguna girdiğimde neye bakacağımı şaşırıyorum.Hepsi birbirinden güzel görünüyor...

    YanıtlaSil