24 Ağustos 2011 Çarşamba

RAMAZAN PİDESİ



Malzemeler
1 kilo un
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım paket yaş maya
alabildiği kadar ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
üzeri için
1 tane yumurta sarısı
susam
çörek otu
Yapılışı
Maya ve toz şekeri bir bardak ılık suda eritin. Kaba unu alıp tuzu ekleyin, ortasını havuz gibi açıp mayayı ve sıvıyağı koyup su ilave ederek yumuşak ele yapışacak kıvamda bir hamur hazırlayın. Üzerini örtüp 1-2 saat mayalanması için bekletin. Mayalanan hamuru büyükçe bir tepsiye alıp elinizle bastırarak yuvarlak şekil verip üzerine elinizle baklava şekli verin. 1 saat daha hamuru dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.


3 yorum:

  1. ellerinize sağlık, sıcacık , kokusu buralara kadar geldi :))

    YanıtlaSil
  2. mmmhhh, miss gibi pide...
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık harika olmuş

    YanıtlaSil