1 Ekim 2011 Cumartesi

ETLİ KÖZ KARNIYARIK



Malzemeler
6 adet patlican
500 gr kuzu eti
1 adet domates
2 adet sivribiber
1 tane soğan
1 su bardağı kaşar peyniri
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
kekik
Yapılışı
Patlicanları mangalda közleyip kabuklarını tamamen soyun. Sıvıyağda etleri kavurun, pişmeye yakın yemeklik doğranmış soğanı, biberi ve domatesi ekleyip pişirin. Tuzunu ve baharatlarını katın. Patlicanları karnıyarık gibi yarın, iç malzemeden bolca içlerini doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Salçayı 1 su bardağı suda ezip yemeğin üzerine dökün. Kızgın fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin.

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Çok iyi bir fikir köz patlıcanla karnıyarık yapmak. Böylece fazla yağ da çekmemiş olur.

    YanıtlaSil
  2. gerçekten çok iyi bir fikir.mangalda zaten ayrı bir lezzet katar.harika görünüyor.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Kaşar peyniriyle nasıl bir lezzet olmuştur,hem de kzölenmiş patlıcan..
    Ellerine sağlık canım,çok sağlıklı ve enfes olmuş..
    Afiyetle..

    YanıtlaSil
  4. taze nane ne kadar güzel bir yer burası, harika bir blog. herşey çok güzel. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler..

    YanıtlaSil