22 Kasım 2011 Salı

ÇİMDİK MANTISI



Malzemeler
2 çorba kasesi un
2 tane yumurta
tuz
alabildiği kadar su
ayrıca
1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz biber
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp sertçe bir hamur yapın. Bezelere ayırıp ince bir yufka şeklinde açın. Küçük kareler halinde kesin. Ortalarına bastırarak çimdikleyin. Tüm hamurlara aynı işlemi yapın. Tuzlu kaynar suda haşlayın. Servis tabağına alın. Sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağlı biber gedirin.



8 yorum:

  1. kıymasız oluşu ilginç,
    yöresel bir tarif gibi görünüyor,eline sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik super gorunuyor..

    YanıtlaSil
  3. Şekilleri çok eğlenceli , seyretmeye doyamadım..yanımda olsa yemeğe kıyamam herhalde...ellerine sağlık...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. canım ne guzel yapmıssın oyle,tek tek uğraş,bır suru emek vermısın ama degmıstır dogrusu elllerıne sağlık sevgıler

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık,fiyonk makarna gibi olmuş,sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Çok leziz görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. mantı çok hoş görünüyor ellerinize sağlık.Sevgiler....

    YanıtlaSil
  8. yapılışı kesin zahmetli ama ismi çok eğlenceli:-)
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil