27 Aralık 2011 Salı

KURABİYE EVİ 2012 (3 katlı)


Geçen seneki küçük kurabiye evi, evde çok komik bulunup korkup küçük yaptın deyip alay edilmişti. Bende seneye çok büyük bir kurabiye evi yapıyımda görün dedim. Tabiki ben bu sözü söylediğimde senenin başıydı. Aralık ayı gelip çattığında eyvah deyip düşünmeye başladım. Tabiki ilk işim kartona şablon çıkarmakla başladı.  Ön-Arka için 27x26, iki yan için 14x33 (33 santim uzunluk ama 26 cm'den sonra 6-7 cm yarım üçgen şeklinde oluyor çatıyı oturtmak için) . Çatı için 16x32. Ölçüler çok sorun değil royal icing (glazür) ile zaten boşluklar kapanıyor. Çatı için en önemli püf nokta çatının iki kenara oturması için mutlaka hamurdan şeritler yapıp çatı hamuruna yapıştırıp öyle pişirin. Çatı şeritlerini evin ön ve arka kenarına oturtunca çatı yapıştırmadan bile evin üzerinde duruyor. Geçen seneki kurabiye evim için kurabiye tabanı pişirmiştim. Ama bu seneki evim çok büyük olduğu için kurabiye tabanı pişiremedim. Daha sonraki yıllarda çok farklı kurabiye evleri yapmayı planlıyorum.
2011 kurabiye evi

Malzemeler
1 kilo (4 paket) yumuşak margarin
3 tane yumurta
2,5 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı buğday nişastası
2 tatlı kaşığı tarçın
3 çay kaşığı karbonat
alabildiği kadar un
royal icing (glazür)
4 yumurta akı
4 su bardağı pudra şekeri
süs için
bonibon
şekerleme
Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış margarine pudra şekerini ilave edin elinizle iyice yoğurun. Un hariç diğer malzemeleride ekleyip elinizle karıştırın. Unu azar azar ilave edip yoğurun. Kulak memesinden biraz daha sertçe bir hamur hazırlayın. Hamuru 6 parçaya ayırın ( 2 parça biraz daha büyük olsun evin ön ve arkası için, diğer 4 parça eşit olabilir. ) streç filme sarın ve 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün her bir hamurun altına yağlı kağıt serin üzerine streç film koyup hamuru biraz unlayarak 1cm'e yakın kalınlıkta merdaneyle açın. Hazırlanan şablonu üzerine koyun ve bıçakla veya ruloyla hamuru kesip tepsiye koyun. Önceden ısınmış fırında kurabiyelerin rengi dönene kadar pişirin. Royal için 2 tane büyük yumurta akını bir fiske tuzla çırpmaya başlayın. Pudra şekerini azar azar ilave edip çırpın. Katı ve biraz akıcı bir kıvam alana kadar pudra şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Sıkma torbasına veya yağlı kağıttan huni yapıp royali ona doldurun. Soğuyan kurabiye duvarlarını royal ile birlikte yapıştırın. Tutması için bardakla destek yapın ve 1 gece böyle bekletin. Ertesi gün kalan 2 tane yumurta akını pudra şekeriyle tekrar çırpın. Evin çatısını yapıştırın. Ben 1 gece daha böyle beklettim  çatı kolay yapışıp kurusun diye. Daha sonra isteğiniz gibi şekerlemelerle süsleyin.

Herkese mutlu yıllar dilerim. Gönlünüzden yüreğinizden geçen bütün dilekleriniz gerçekleşsin.



5 yorum:

  1. ellerine saglık muhteşem görünüyo:)

    YanıtlaSil
  2. 20012 pasta evin cok guzel olmus Nanecim ellerine emeklerine saglik canim Simdiden yeni yilini kutlarim Ailen ve senin icin Saglikli ,mutlu ,huzurlu yil olmasini dilerim.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş, bayıldım bu eve :)) ama kıyıpta yiyemem ben bunu :/// elinize sağlık :) sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok lezzetli görünüyor. ELlerine sağlık. sevgiler

    YanıtlaSil