28 Eylül 2012 Cuma

PATLİCANLI TAGLİATELLE




Malzemeler
4 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
ayrıca
4 tane patlican
1 kutu krema
4 diş sarımsak
1 su bardağı kaşar peyniri
tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Un, yumurta ve tuz ile sertçe bir hamur yapın. 10 dakika dinlendirin. Mantı hamuru inceliğinde açın. Rulo yapıp ince şeritler kesin. (TIK TIK) Bol tuzlu kaynar suda haşlayıp servis tabağına alın. Sarımsağı ince doğrayıp sıvıyağda soteleyin, kabuklarını soyup küp küp doğradığınız patlicaları ekleyip kavurun. Ocaktan almaya yakın, tuzu, kremayı ve kaşar peyniri ekleyip karıştırın. Tagliatellinin üzerine döküp servis yapın.

2 yorum:

  1. Türk ve Dünya mutfağından harika tarifler veriyorsun canım teşekkürler,ellerine sağlık denemek istiyorum en kısa zamanda....sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. hiç duymadığım ve tatmadığım bir yemek.işin içinde patlıcan varsa denenmeli . ellerine sağlık

    YanıtlaSil