31 Ekim 2012 Çarşamba

METAZ



Malzemeler
3 su bardağı un
2 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
içi için
1 su bardağı ceviz (ince kıyılmış)
2 tane soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
pulbiber
ayrıca
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz biber
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp sertçe bir hamur hazırlayın. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Tuzu, pulbiberi ve cevizi katıp 1-2 dakika kavurun. Hamuru oklava yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. Bardakla yuvarlaklar çıkarın. İç malzemeden koyup kenarlarını kapatın. Kaynar tuzlu suda pişirin. Pişen metazların üzerine kızdırılmış yağlı biberden gezdirin.

6 yorum:

  1. süper olmuş.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Bizim için çok değişik bir tarif.
    Et arandım ama yok.
    Ellerinie sağlık.

    Şaşırmış anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  4. Nefis gözüküyor.ellerine sağlık...İçi patateslisini çorumda yemiştim.Çok güzeldi.Onlar metez diyorlar.

    YanıtlaSil
  5. Malzemeleri ve bir araya gelişlerini hayal ettim; eminim ki çok güzel bir lezzet çıkar bunlardan.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık şekerim sen hep harika şeyler yaparsın :)

    YanıtlaSil