13 Ekim 2012 Cumartesi

TRABZON HURMALI MUHALLEBİLİ KUPLAR




Malzemeler
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tane vanilya
1 yemek kaşığı margarin
ayrıca
5 tane trabzon hurması
2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
Muhallebi için süt, toz şeker, un ve nişastayı karıştırıp pişirin. Ocaktan almaya yakın margarini ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip, mikserle 5 dakika çırpıp kaselere boşaltın. İyice olgunlaşmış ve yumuşak trabzon hurmalarının kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp blendırda ezin. Toz şekerini katıp ocakta 4-5 dakika pişirin. Soğuyan muhallebilerin üzerine döküp istediğiniz gibi süsleyin.

3 yorum:

  1. Hayırlı günler. Ne kadar güzel bir görüntü ellerinize,emeğinize sağlık. Ayrıca çok da iştah kabartıcı

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş görünüyor. Ellerinize sağlık..
    Mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
  3. Trabzon hurmasını epey oldu Üsküdar'da görmüştüm .Tereddütte kalmıştım alıp almamak arasında.Ellerine sağlık değişik bir muhallebi olmuş.

    YanıtlaSil