20 Kasım 2012 Salı

ELMALI ÇİKOLATA SOSLU KREP




Malzemeler
yarım kilo süt
2 tane yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
içi için
2-3 tane rendelenmiş elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı irice dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
sosu için
2,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 paket bitter çikolata
Yapılışı
Krep için süt, yumurta, un, tuz ve tereyağını derin bir kapta mikserle pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Krep tavasını çok az yağlayıp ocakta ısıtın. Küçük bir kepçe dolusu karışımı tavaya döküp krepleri arkalı önlü pişirin. Rendelenen elmaları ve toz şekeri bir tavanın içine alıp, yumuşayıp renk değiştirinceye kadar hafif ateşte pişirin. Cevizi ve tarçını ilave edip karıştırıp ocaktan alıp soğutun. Sosu için, sütü küçük bir tencereye dökün, unu, nişastayı, şekeri ve kakaoyu koyup çırpma teliyle karıştırarak sosu pişirin. Bitter çikolatayı çikolata sosunun içine atın ve eriyene kadar ocakta karıştırın. Ocaktan alıp hafif ılıtın. Kreplerin arasına elmalı harçtan koyup rulo sarın. Yağlı kağıttan külah yapıp çikolata sosunu içine doldurun. Kreplerine üzerine gezdirip servis yapın.

5 yorum:

  1. Günaydinlar ellerine saglik canim afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor, ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  3. yaaaaa canım cektıııı....
    ellerine sağlıkkk en yakın zamanda deneyecegımmm
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. güzel görünüyor eline emeğine sağlık
    afiyet bal olsun
    sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  5. Bütün tarifleriniz çok güzel,içlerinde muhakkak deneyeceğim çok tarif var,
    masa örtünüzde çok şık olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil