12 Kasım 2012 Pazartesi

SUSAMLI GEVREK KURABİYE




Malzemeler
1 paket tereyağ (oda ısısında)
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
alabildiği kadar un
ayrıca
1 tane yumurta akı
susam
Yapılışı
Bütün malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Unu gerektikçe ilave edin, sert bir hamur olmasın. Hamuru streç filme sarıp 30 dakika dinlendirin. Hamuru iki streç film arasında biraz unlayarak açın. Bıçakla dikdörtgen şeritler kesin veya kalıpla çıkarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta akı sürüp susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

1 yorum:

  1. Ellerine saglik canim degisik güzel bir kurabiye tarifi .

    YanıtlaSil