24 Mart 2013 Pazar

DEREOTLU PASTANE POĞAÇASI

 
 
 
Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı vitayağı
1 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
3 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 demet dereotu (ince doğranmış)
alabildiği kadar un
1 paket instant maya
içi için
1 çorba kasesi muratbey lor peyniri
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru 1 saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Elinizle hafifçe bastırın. İç malzemeden koyup şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çatalla çizin. 30 dakika dinlendirin. Sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 


7 yorum:

  1. Canim ellerine saglik afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık Hamura dereotu harika bir fikir sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. vayyy vita yağııı
    çok nostaljik ama bu pastalarda vita ile daha güzel oluyor dimi?

    YanıtlaSil
  4. elinize sağlık çok güzel bir tarif bloğunuza izleyici oldum banada beklerim :)

    YanıtlaSil
  5. Nilgün vita yağının suyu yok, bizim kullandığımız margarinlerde su var, bu da lezzet eksikliği yapıyor.

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyorlar...Vita yağla yapılan her tarif ayrı bir lezzetli oluyor...sevgilerle...

    YanıtlaSil