5 Mart 2013 Salı

TANDIR BÖREĞİ




Malzemeler
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar ılık su
içi için
300 gr kıyma
2 tane soğan
tuz, karabiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
ayrıca
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tahin
2 yemek kaşığı tereyağ
üzeri için
1 yumurta sarısı
susam, çörek otu
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Kıyma, tuz ve karabiberi ekleyip pişirin. Eritilmiş tereyağ, sıvıyağ ve tahini karıştırın. Hamuru 2'ye bölün. Oklava ile bıçak sırtı kalınlığında açın. Tahinli karışımdan sürün. Ortasını bıçakla yuvarlak kesin. Kenarlarını bıçakla kesin. Tüm parçaları ortada toplayıp beze yapın. Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. İlk hamuru oklava ile açıp tepsiye yerleştirin. İç malzemeyi yayın. Diğer hamuruda açıp üzerini kapatın. Böreği kesin üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörekotu serpin. Sıcak fırında pişirin.

3 yorum:

  1. o kadar duydum ki bu böreği ama henüz deneyemedim ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Pek leziz görünüyor doğrusu :)
    Ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. Hmmmm cok aciktim, cok da guzel görünüyor :)

    YanıtlaSil