27 Temmuz 2013 Cumartesi

ERENLER ÇORBASI

 
 
Malzemeler
1 tane tavuk göğsü
1 su bardağı çorbalık erişte
2,5 litre su
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yumurta sarısı
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı muratbey trabzon tipi tereyağ
nane, tuz
Yapılışı
2,5 litre suya tavuk ve tuzu ekleyip pişirin. Pişen tavuğu sudan alıp içerisine erişteyi katıp pişirin. Tiftiğiniz tavuk ve nohutu ekleyip 5 dakika daha pişirin. Limon suyu ve yumurta sarısını çırpın. Çorbanın suyundan alıp ılıştırın. Çorbaya terbiyesini ekleyip bir taşım kaynatın. Gerekirse su ilavesinde bulunun. Tereyağında naneyi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin.
 

1 yorum: