8 Mart 2014 Cumartesi

BÖREKİTAS

 
 
Malzemeler
250 gr tereyağ
2 tane yumurta
1 çay bardağı krem şanti
2-3 damla limon suyu
1 paket kabartma tozu
yarım çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
içi için
4-5 tane sosis
2-3 tane parmak sucuk
üzeri için
1 yumurta sarısı
çörekotu
Yapılışı
Hamur için tereyağ, yumurta, toz krem şanti, limon suyu, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp biraz unlayarak açın. Kalıpla yuvarlaklar çıkarıp ortalarına ister peynir, istersenizde sucuk, sosis koyup ikiye katlayıp, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

1 yorum: