12 Temmuz 2014 Cumartesi

DOMATESLİ PEYNİRLİ HAMUR KIZARTMASI

 
 
Malzemeler
1 çay bardağı yogurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
yarım paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
için için
1 tane yumurta
1 kase peynir
3-4 tane domates
kekik
kızartmak için: sıvıyağ
Yapılışı
Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp her iki bezeyide yuvarlak açın. Açtığınız bir beze hamurun üzerine halka doğranmış domatesleri dizin, peynire yumurta katıp karıştırın ve domateslerin üzerine birer tatlı kaşığı kadar koyup üzerine kekik serpin. Diğer açtığınız hamuru üzerine kapatın. Bardakla yuvarlaklar çıkarıp kızgın sıvıyağda kızartın.


1 yorum:

  1. Bu tarife yorum yazmadan gitmek istemedim. Çok güzel görünüyor.
    Aysel

    YanıtlaSil