8 Şubat 2015 Pazar

MAHLEPLİ DONUT




Malzemeler
1 paket ınstant maya
3 su bardağı un
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
3 çay kaşığı mahlep
1/2 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tane yumurta
kızartmak için
sıvıyağ
ayrıca
bitter çikolata
kalpli şekerler
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 2 saat dinlendirin. Merdane yardımıyla hamuru açın. Su bardağıyla yuvarlaklar çıkarın, ortasından şişe kapağıyla
delik açın. Halkaları kızgın sıvıyağda kızartın. Soğuyan donutları önce benmari ulusü erittiğiniz bitter çikolataya, daha sonra kalpli şekerlere batırıp çıkarın.

4 yorum:

  1. Bu ara çok görüyorum bu tarifi bloglarda bende merak ettim doğrusu Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. nefis olmuş.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. mahlepli mi?
    denemeli öyleyse. ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
  4. Donutu çok severim, bayılırım inan. Hiç evde yapmamıştım, denemek isterim. Duru
    Bu arada facebooktaki sayfanızdan sizi takip ediyorum daha çok.

    YanıtlaSil